Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Harrastusmahdollisuudet

Korpisaaren esteetön lähiliikuntareitti

Korpisaaren esteetön lähiliikuntareitti elämyskohteineen sijaitsee keskellä kylää, Etelä-Pohjanmaan Opiston ympäristössä. Perheille reitti tarjoaa mahdollisuuden liikkua turvallisesti. Se lisää myös vanhusten ja liikuntaesteisen liikuntamahdollisuuksia, sillä osa 1,3 kilometrin pituisesta reitistä on helppoa pyörätuolireittiä, mutta osassa tarvitaan avustajaa. Reitti on viitoitettu ja opastaulu sijaitsee reitin alkupäässä opiston portilla.

Kyläläiset toteuttivat reitin talkootyönä. Yhteiseksi kokoontumispaikaksi rakennettiin laavu (Korventie 175, Ilmajoki, koordinaatit löytyvät laavun 112-taululta), lisäksi kunnostettiin savusauna ja opiston vilja-aitta siirrettiin reitille. Talkootyötä aherrettiin joka työvaiheessa raivaustöistä alkaen aina vessan ja penkkiryhmien tekemiseen.

Vanhan savusaunan ja vilja-aitan lisäksi muita historiallisia kohteita ovat rajankäynnin historiasta kertova rajapyykki sekä noitakivi, joka oli 1960-luvulla kylän lapsille vapaan leikin paikka. Tarinoita ja kuvia Noitakivestä ja leikeistä sen lähistöllä löytyy Katri Tapolan kirjoittamista ja Virpi Talvitien kuvittamista lastenromaaneista Kivikauppaa ja ketunleipiä (Tammi 2002), Konnanmontulle hyvä kyyti (Tammi 2003) ja Jääpuikkoja ja jälkiä lumessa (Tammi 2005).

Etelä-Pohjanmaan Ely-keskus myönsi tukea lähiliikuntareittihankkeelle, joka toteutettiin 2012–14.