Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Harrastusmahdollisuudet

Frisbeegolf

Frisbeegolf on mukava ja rento harrastus, jossa yhdistyy ulkona liikkumisen ilo ja mielenkiintoinen peli. Frisbeegolfia voi pelata yksin tai ryhmässä, mutta tärkeintä on pitää hauskaa. Luomankylän nuoret halusivat vuonna 2014 juuri valmistuneelle Lähiliikuntareitillemme mahdollisuuden harrastaa frisbeegolfia.

Reitillämme on yhdeksän korin rata, jossa väylien pituudet vaihtelevat. Väylä on frisbeegolfradan osa, joka koostuu avauspaikasta, maalikorista ja niiden väliin jäävästä pelialueesta. Väylän aikana frisbeetä vaihdetaan pelitilanteen mukaan, kuten heittotapojakin. Pelin on voittanut se pelaaja, joka on kiertänyt koko radan vähimmillä heitoilla.

Radan ovat suunnitelleet ja maastoon merkanneet alan harrastajat Arttu Tulimäki ja Hannu Mäenpää. He ovat ottaneet huomioon radan tärkeimmät ominaisuudet, kuten turvallisuuden, monipuolisuuden ja haasteellisuuden. Radalla on puita, pensaita ja korkeuseroja. Rata raivattiin auki talkootyönä. Rakentamiseen tarvittiin kaivinkone, joka avasi n. 1,5 x 3 metrin lähtöalustat. Niiden pohjalle laitettiin suodatinkangasta, pintakerrokseksi kivituhkaa ja päälle ruohomatot. Koriperustukset valettiin betonista. Hanke sai tukea Liiverin Nuoriso-Leaderin kautta.