Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Harrastusmahdollisuudet

Korpisaaren esteetön lähiliikuntareitti

Korpisaaren esteetön lähiliikuntareitti elämyskohteineen sijaitsee keskellä kylää, Etelä-Pohjanmaan Opiston ympäristössä. Perheille reitti tarjoaa mahdollisuuden liikkua turvallisesti. Se lisää myös vanhusten ja liikuntaesteisen liikuntamahdollisuuksia, sillä osa 1,3 kilometrin pituisesta reitistä on helppoa pyörätuolireittiä, mutta osassa tarvitaan avustajaa. Reitti on viitoitettu ja opastaulu sijaitsee reitin alkupäässä opiston portilla.

Kyläläiset toteuttivat reitin talkootyönä. Yhteiseksi kokoontumispaikaksi rakennettiin laavu (Korventie 175, Ilmajoki, koordinaatit löytyvät laavun 112-taululta), lisäksi kunnostettiin savusauna ja opiston vilja-aitta siirrettiin reitille. Talkootyötä aherrettiin joka työvaiheessa raivaustöistä alkaen aina vessan ja penkkiryhmien tekemiseen.

Vanhan savusaunan ja vilja-aitan lisäksi muita historiallisia kohteita ovat rajankäynnin historiasta kertova rajapyykki sekä noitakivi, joka oli 1960-luvulla kylän lapsille vapaan leikin paikka. Tarinoita ja kuvia Noitakivestä ja leikeistä sen lähistöllä löytyy Katri Tapolan kirjoittamista ja Virpi Talvitien kuvittamista lastenromaaneista Kivikauppaa ja ketunleipiä (Tammi 2002), Konnanmontulle hyvä kyyti (Tammi 2003) ja Jääpuikkoja ja jälkiä lumessa (Tammi 2005).

Etelä-Pohjanmaan Ely-keskus myönsi tukea lähiliikuntareittihankkeelle, joka toteutettiin 2012–14.

 


 

Frisbeegolf

Frisbeegolf on mukava ja rento harrastus, jossa yhdistyy ulkona liikkumisen ilo ja mielenkiintoinen peli. Frisbeegolfia voi pelata yksin tai ryhmässä, mutta tärkeintä on pitää hauskaa. Luomankylän nuoret halusivat vuonna 2014 juuri valmistuneelle Lähiliikuntareitillemme mahdollisuuden harrastaa frisbeegolfia.

Reitillämme on yhdeksän korin rata, jossa väylien pituudet vaihtelevat. Väylä on frisbeegolfradan osa, joka koostuu avauspaikasta, maalikorista ja niiden väliin jäävästä pelialueesta. Väylän aikana frisbeetä vaihdetaan pelitilanteen mukaan, kuten heittotapojakin. Pelin on voittanut se pelaaja, joka on kiertänyt koko radan vähimmillä heitoilla.

Radan ovat suunnitelleet ja maastoon merkanneet alan harrastajat Arttu Tulimäki ja Hannu Mäenpää. He ovat ottaneet huomioon radan tärkeimmät ominaisuudet, kuten turvallisuuden, monipuolisuuden ja haasteellisuuden. Radalla on puita, pensaita ja korkeuseroja. Rata raivattiin auki talkootyönä. Rakentamiseen tarvittiin kaivinkone, joka avasi n. 1,5 x 3 metrin lähtöalustat. Niiden pohjalle laitettiin suodatinkangasta, pintakerrokseksi kivituhkaa ja päälle ruohomatot. Koriperustukset valettiin betonista. Hanke sai tukea Liiverin Nuoriso-Leaderin kautta.

 


 

4H-toiminta

Luoman 4H-kerho eskari - 6. luokkalaisille kokoontuu Luoman koululla keskiviikkoisin klo 17.30 - 19.00.

Kerhotoiminta edellyttää jäsenyyttä!
Yhdistyksen jäsenmaksu on 30 euroa / henkilö tai 60 euroa / perhe.

Tervetuloa mukaan!

 


 

Diakoniapiiri

Kiikkalan diakoniapiirin toiminta:

Diakoniapiiri kokoontuu vuosittain 7-10 kertaa. Mukana on kerralla 10-15 henkilöä. Piirissä jutellaan mukavia ja yleensä joku seurakunnan työntekijä tulee pitämään hartauden. Piirin tarkoituksena on kerätä varoja kahvirahan muodossa sekä piirissä, että adventtimyyjäisillä. Kerätyillä varoilla muistetaan 80-vuotiaita, 85-vuotiaita, 90-vuotiaita ja yli 90-vuotiaita syntymäpäivinä sekä jouluna kaikkia yli 80-vuotiaita. Viime vuosina on muistettu myös kylään syntyneitä vauvoja. Tarkoitus on auttaa myös rahallisesti apua tarvitsevia tai jonkun onnettomuuden kohdatessa omassa piirissä tai muualla pitäjässä mahdollisuuksien mukaan. Toimikuntien jäseniä koskee täysi vaitiolovelvollisuus syntymäpäivien ja autettavien suhteen. Auttamisesta ja vapaaehtoistyöstä saa aina hyvän mielen. Siksi siinä kannattaa olla mukana. Tervetuloa mukaan!

 

Toimikunnan jäsenet

  • Raija Rinta-Luoma, 045 1336 080

  • Anu Sihto, 046 6608 480

  • Armi Sydänoja, 040 7241 037

  • Hannele Varpuluoma, 040 5340 471

  • Minna Hannuksela, 040 5583 808